Jaki zamiennik wypasionej OII FL w podobnych pieniążkach ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gebek
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1214

Podejrzewam, że będę mial niezłą zagwozdkę, bo nie wiem czy nie będę miał do kupienia Accorda 2.0 16V Llifestyle (tyle że demówkę) za podobną kasę co nowego Superba II i tu robi się już naprawdę ciekawie, bo jeśli tak się stanie nie wiem co wybiorę

[ Dodano: Nie 12 Sie, 12 22:05 ]
    piramida, jesli za 120 kzl mozna miec CC 2.0FSI...to kolejny powod trzymac sie
    od S2 baaaaaardzo daleko.
    Praktycznosc auta szybko powszednieje,ale jego wyglad cieszyc moze przez wiele lat.
    Tato,tato...czy to auto jest chore?
    Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
    Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Zamieszczone przez gebek
      No to zycze Tobie dokonania wyboru, z ktorego bedziesz zadowolony.
      Dzięki.
      Zamieszczone przez gebek
      Jezeli wazna jest ilosc miejsca to zdecydowanie S2,a jesli wyglad to Accord...to oczywiscie moje zdanie.
      Jest jeszcze jedno. Siadając w fotelu Accorda po prostu nie chce mi się wychodzic z tego auta. Superb II tez ma wygodne fotele ale nie do tego stopnia. Znowu do Superba II przekonuje mnie bagażnik i jego dostępność (twindoor).
      No cóż, pażiwiom uwidm, jak mówili strożytni czesi Oby tylko takie problemy w zyciu były.
      Czarny Elegance

Komentarz

• paweł2
        L&K
        • 2010
        • 1405

Zamieszczone przez Big
        Podejrzewam, że będę mial niezłą zagwozdkę, bo nie wiem czy nie będę miał do kupienia Accorda 2.0 16V Llifestyle (tyle że demówkę) za podobną kasę co nowego Superba II i tu robi się już naprawdę ciekawie, bo jeśli tak się stanie nie wiem co wybiorę
        No ja bym sie niezastanawial nawet bralbym Accorda
        Na codzien(no prawie) mam doczynienia z poprzednim modelem i powiem wam ze juz on bije Skode we wszystkim a co dopiero ten nowy.
        Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

Zamieszczone przez gebek
          Jezu...140 kzl za tego paszteta :shock:
          no fakt , superb za piękny nie jest , nawet w kombi ma złe proporcje , jest po prostu 5-7cm za wąski do swojej długości i wyszedł jamnik.. . jakoś mi się widzi że O3 też idzie w tym kierunku.
          w accordzie nie podoba mi sie podświetlenie i elektroniczne zegary a tak to samochodzik niczego sobie , bardzo szeroki w środku. no i ten kufer trochę za mały , ale nie każdemu na tym zależy.
          do kolegi trzy działku obok nie doszedłem bo jak przyjechałem z pracy to od razu obiad i jakieś płyny zacząłem przyjmować no i wyleciało mi z głowy .
          gebek ale tam chyba niema takiego kompa co podaje spalanie z 10tyś km jak w skodzie :idea:

[ Dodano: Pon 13 Sie, 12 09:42 ]
          aaa'''klient sie przesiadł właśnie z accorda 2,0 na lagunę coupe w ropie , jakaś wersja monte carlo czy coś , baaardzo zadowolony z silnika , podobno ma zaczipowany w salonie od razu na 225KM . jak wpadnie na dłużej to z nim pogadam.
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez leszekmw
            w accordzie nie podoba mi sie podświetlenie
            Ale ono jest ... białe, czyli takie jak w większości obecnych aut.
            i elektroniczne zegary
            Czy aby nie pomyliłeś Accorda z Civic ?? Accord ma analogowe duże, okrągłe zagary.
            P.S.
            Co do elektronicznych zegarów i Civic. Beąc w salonie Hondy wsiadłem do Civiv sedan. Boze jak mozna tak spiep..... auto ??!!!! Nie dośc , że z wewnatrz wyglad ajak pokraka to srodek jest jeszcze gorszy Materiały jak w Hundaiu z pocz. lat 90-tych i taka tez styslistyka niektórych elementów np. panelu automatycznej klimy. Po prostu tragedia !!
            Czarny Elegance

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

Zamieszczone przez Big
              leszekmw napisał/a:
              w accordzie nie podoba mi sie podświetlenie

Ale ono jest ... białe, czyli takie jak w większości obecnych aut.
              no właśnie.

Zamieszczone przez Big
              Czy aby nie pomyliłeś Accorda z Civic ?? Accord ma analogowe duże, okrągłe zagary.
              masz rację , pomyliłem . ale w accordzie też sa one podświetlone tak ze wydaja się elektroniczne. /chyba że mi się coś myli .. :? /
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• gebek
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1214

gebek ale tam chyba niema takiego kompa co podaje spalanie z 10tyś km jak w skodzie
                Sa dwa kompy,pokazujace tak dlugo,az ich nie skasujesz....tak wiec mozna miec srednia nawet z miliona kilometrow...oczywiscie teoretycznie :szeroki_usmiech

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

gebek, ano widzisz z, był klient w sobotę crv dieslem i coś nie umiał przełączyć w takim razie. z tego co się dopatrzyłem to średnia była 8 , ale nie wiem z jakiego dystansu.

ja takie trochę większe spalanie osiągnąłem w sobote jak wracałem z pracy . złapałem się z a6 i a4 /obydwie w budach do 2002/ . odcinek łucka -ostrów lubelski dla zainteresowanych ,/normalna wąska szosa 3 kat./ pełen ogień , S często w użyciu , prędkości pod 190-200 momentami, ja goniłem ich . - średnia 9,3 , odcinek 20km , średnia 89km/h.
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Wiadomo że o gustach sie nie rozmawia ale superb w wesji kombi mi sie podoba, jest może troszkę za wąski w stosunku do długości no ale nie można mieć wszystkiego, odpowiednim zawieszeniem i kołem można zniwelować tą różnicę :szeroki_usmiech

Druga sprawa, jak bym miał kupić accorda to wolałbym A5 :wink:
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7461
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez piramida
                      Wiadomo że o gustach sie nie rozmawia ale superb w wesji kombi mi sie podoba, jest może troszkę za wąski w stosunku do długości no ale nie można mieć wszystkiego, odpowiednim zawieszeniem i kołem można zniwelować tą różnicę
                      +1
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

A ja wam powiem, że mi Superb II sedan się bardzo podoba. Na co dzień widzę takie Superby (mamy w firmie parę szt. 3.6 V6 4x4) i wyglądają naprawdę super
                        Wiadomo Accord jest ładniejszy i bardziej dynamiczny, ale superb II też mi się podoba.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• gebek
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1214

Zamieszczone przez piramida
                          Druga sprawa, jak bym miał kupić accorda to wolałbym A5
                          Ja tez....ale najtanszy A5 kosztuje 140kzl,a najtanszy Accord 100kzl.
                          Wiec najpierw trzeba miec te roznice kasy :szeroki_usmiech

Komentarz

• Flame
                            Elegance
                            • 2010
                            • 898

Wchodzą jeszcze kwestie barier mentalnych i doświadczeń, ja po bardzo przykrych doświadczeniach nigdy więcej nie kupiłbym japońskiego auta, z drugiej są tacy którzy uważają, że nie istnieją inne auta niż japońskie itd.

gebek, A5 przy dobrej ofercie leasingowej z VW banku i elastycznym handlowcu można kupić za dużo niższą kwotę niż podałeś, z tym że golasa ( inna rzecz, że na dzisiaj golas A5 jest zdecydowanie do przeżycia, chyba że ktoś ma inne priorytety w aucie)
                            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

A5 to totalnie inna półka cenowa.
                              Accorda i Superba mozna kupić w podobnyhc pieniadzach i stąd dylemat. Żeby nie zaśmiecać tego wątku założyłem nowy dotyczący właśnie porównania Superba II i Accorda. Jest dostępny tutaj:

Zapraszam do dyskusji
                              Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...